keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Materiaalit ja työkalut

Materiaaleiksi valitaan läheltä helposti saatavia luonnonmateriaaleja ja ilmaisia/kotipiiristä löytyviä aarteita. Materiaaleja varataan lasten käyttöön suuret läjät. Yltäkylläisinä ja mehevinä pursuavat ainesvuoret innostavat tarttumaan työhön, monipuoliset  mahdollisuudet tarjoavat useita ratkaisumalleja. Valikoimaa miettiessä ennakkoluulottomuus on valttia. Lapset keksivät mitä mielenkiintoisempia tapoja käyttää tarjolla olevaa tavaraa.


Materiaalit on hyvä asetella koreihin, vanhoihin matkalaukkuihin tai kuhmuisiin sankoihin. Jo yhden elämän nähneet vanhat esineet kertovat tavaroiden elinkaaresta. Luonnonmateriaaleista valmistetut säilytysesineet viestittävät muovin vaihtoehdoista. Myös rekvisiittana voi olla vanhoja pitsiverhoja, räsymattoja tai kankaita ja muita säilyttämisen ideaa välittäviä yksityiskohtia.


Suuria määriä työkaluja voi tiedustella lainaksi kouluista, päiväkodeista, seurakunnilta ja yhdistyksiltä. Luonnonsuojelu ja luontokoulut lainaavat luuppeja, haaveja ja muuta luontokouluvälineistöä.  Työvälineet, sakset ja oksasakset kiinnitetään matonkuteilla tai naruilla materiaalikoreihin. Pienetkin lapset voivat harjoitella työvälineiden käyttöä, ne on mitoitettu heidän käsiinsä ja ympäristö on turvallinen. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti